×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

ایران میهنم خاکش کفنم

× از هر دری گفته ای - آموزشی - انتقادی - پژوهشی
×

آدرس وبلاگ من

shireiran.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/6iman

?????? ???? ?????? ???? ????? ????? ??? ????

تعدادی از مواد خوراکی شامل میوها وسبزیجات و ادویه های ضد سرطان

بنام خدا

 

-  گوجه فرنگی

 

گوجه فرنگی غیر از ویتامین C ، محتوی مقدار زیادی "لیکوپن" می باشد. لیکوپن ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم می کند.


۲- کلم ها

این دسته که شامل گروه بزرگی از سبزیجات مانند کلم گل کلم و کلم بروکلی می شود غنی از مواد ضد سرطان از جمله دندالین متان، سولفورافین و عنصر سلنیوم است غیر از کلسیم، منبع غنی "سولفورافان" ( sulforaphane ) هستند. این ماده خطر بروز سرطان های معده ، سینه و پوست را کم می کند.

مقدار سولفورافان در کلم بروکلی بیشتر از بقیه کلم هاست.متأسفانه انواع دیگر کلم برای مردم ناشناخته مانده است.

 

۳- آواکادو


آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی مفید است.

 

۴- توت ها


توت ها دارای ماده ای به نام "آنتوسیانین" (
anthocyanin ) هستند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری از بدن محافظت می کند.

 

۵- دانه سویا


سویا داری "ایزوفلاون" می باشد. محصولات به دست آمده از سویا مانند توفو، شیر سویا و آجیل سویا نیز دارای این ماده می باشند.
این ماده خطر سرطان های سینه، تخمدان و پروستات را کاهش می دهد که این کار را به وسیله محافظت سلول های بدن از اثرات زیان آور استروژن ها انجام می دهد.

 

۶- کدو تنبل


کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و سیب زمینی شیرین منبع غنی "بتا کاروتن" هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف سرطان ها می شود.

 

۷- اسفناج


اسفناج دارای "لوتئین" (
lutein )، ویتامین های A ، C و E می باشد. همه این مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را از بدن دور می کند.

۸- چغندر قرمز


چغندر دارای "فلاوونوئید" می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است. ادرار اشخاص مصرف کننده این چغندر، قرمز رنگ می باشد.

۹- هویج


هویج دارای "بتاکاروتن" زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد.

۱۰- سیر


مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل، سیر، موسیر و تره فرنگی، در افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می کند.


۱۱- آناناس


آناناس دارای آنتی اکسیدان و ویتامین
C می باشد. این میوه، بدن را در برابر سرطان های ریه و سینه حفظ می کند.

 

۱۲- سیب


همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده ای به نام  "
quercetin" می باشد. این ماده خطر سرطان ریه و رشد سلول های سرطان پروستات را کم می کند.

 

12 +1 - پرتقال


همانطور که می دانید، پرتقال منبع غنی ویتامین
C است. تحقیقات نشان داده است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه جلوگیری می کند.

۱۴- انگور قرمز


انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت  آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.

۱۵- ریشه شیرین بیان


ریشه شیرین بیان از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند. ولی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از اندازه آن، موجب افزایش فشار خون می گردد.

۱۶- مویز


دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین
E می باشد.
مویز ضد سرطان، درمان کننده سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است و برای نرمی و انعطاف پذیری رگ ها بسیار مفید می باشد.

 

انگور قرمز یا عصاره پوست این میوه اکسیری است که بدن را در مقابل انواع سرطان ها ایمن می سازد.

چای سبز

نوشیدن روزانه چای سبز، سرد یا داغ بارها برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرطان توصیه شده است.چای سبز حاوی EGCG است که با سلول های سرطانی مبارزه می کند.

ویتامین D

ویتامین D در انواع غذاهای دریایی به فراوانی یافت می شود.تحقیقات، تأثیر ویتامین D در درمان سرطان ریه را اثبات کرده است.

فولات

فولات که نوعی اسید فولیک است به همراه دیگر ویتامین های گروه B جزئی از خانواده ویتامین B کمپلکس هستند که در کل دارای خواص پیشگیری کننده از سرطان است.ابتلا به سرطان در افراد با رژیم غذایی حاوی مقادیر کم از این ویتامین بیشتر گزارش شده است.

سبزیجات با برگ های سبز تیره

سبزیجات این گروه از جمله برگ چغندرواسفناج، علاوه بر برگ تیره دارای ریشه قرمز نیز هستند که خواص ضد سرطانی دارد.این سبزیجات حاوی بتاکاروتن، لوتئین و زینگزانتین هستند که هر کدامشان یک نوع آنتی اکسیدان بسیار قوی در مبارزه با سرطان هستند.

زنجبیل و زردچوبه

داروهای خوشمزه!زنجبیل با داشتن آنتی اینفلمیت می تواند جلوی رشد سرطان را بگیرد.زردچوبه هم که ریشه ای از خانواده زنجبیل هاست به عنوان یک کورکومین قوی می تواند به سرعت سلول های سرطانی را از بین ببرد.هم اکنون این ۲ ماده غذایی به صورت کپسول های دارویی در بازار موجود است اما بهتر است آنها را در قفسه ادویه ها نگهداری کنیم تا قفسه داروها.

لوبیا و عدس بویژه لوبیا قرمز کوچک

زنجبیل و زردچوبه را به خوراک لوبیا یا عدس اضافه کنید.هم یک غذای لذیذ دارید و هم دارویی بسیار عالی برای مبارزه با سرطان.

شکلات

اگرچه بسیاری سعی کردند دلایلی مبنی بر سالم نبودن شکلات پیدا کنند اما شکلات سالم است.شکلات تیره با حداقل ۷۰ درصد کاکائو خالص نقشی مثبت در سلامت شما دارد. کتچین، ماده تشکیل دهنده کاکائو که در چای هم وجود دارد در جلوگیری از حملات قلبی و سرطان موثر است.

توت ها

تمامی میوه های خانواده توت در رده بسیار سلامت قرار دارند.آنتی اکسیدان های موجود در توت ها علاوه بر سرطان در پیشگیری و درمان انواع تومورها موثرند. مصرف توت ها با ماست کم چرب یک وعده غذایی سالم و مغذی است.

معجون

اگر تمام میوه های یاد شده در این لیست را به همراه کمی شیر یا ماست کم چرب ترکیب کنید، از میزان سلامت و غنی بودن آن از آنتی اکسیدان و مواد ضد سرطان شگفت زده خواهید شد.

لوبيا قرمز كوچك

 

رژيم غذايي در سرطان ها

 

زماني تصور مي‌شد كه رژيم‌هاي غذايي در مرگ‌هاي ناشي از سرطان نقشي ندارند. امروزه محققان ثابت كرده‌اند كه رژيم غذايي روزانه افراد نقش مهمي‌ در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطان‌ها ايفا مي‌كند. با پذيرش اين حقيقت كه انسان هر روزه ملزم به مصرف غذامي‌باشد

 

و به دليل تعداد و تنوع سرطان‌هايي كه بطور بالقوه با رژيم غذايي در ارتباط هستند، مي‌توان گفت: كه در حدود يك سوم سرطان هايي كه در نهايت منجر به مرگمي‌شوند، با آنچه كه مي‌خوريم در ارتباط هستند. تاثير تحولاتي كه امروزه در نوع زندگي و عادات غذايي مردم صورت گرفته است را نمي‌توان در ايجاد چنين بيماري‌هايي ناديده گرفت.

 

بدون شك استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دليل تفاوت‌هاي زمينه‌اي و ذاتي با يكديگر متفاوت است و علاوه بر ويژگي‌هاي وراثتي، ‌عوامل بيروني نيز در ايجاد سرطان‌ها تاثير بسزايي دارند. با وجود شيوع روزافزون سرطان در سراسر دنيا هر روزه خبرهاي اميدوار كننده‌اي درباره اين بيماري‌ها مي‌شنويم. اگر نمي‌توانيم در عوامل محيطي خود تغييري ايجاد كرده و يا اگر نمي‌توانيم بر محيط زيست و عوامل تهديدكننده موجود در آن غلبه كنيم، اما مي‌توانيم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهاي غذايي خود در طول زندگي احتمال ابتلا به سرطان را در خود به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش دهيم.

 

مطالعه جمعيت‌هايي كه از يك منطقه به منطقه ديگر مهاجرت مي‌كنند و در نتيجه ي مهاجرت، فرهنگ غذايي خود را نيز تغيير مي‌دهند، ‌نشان داده است كه اين مردم در اثر تغيير الگوي غذايي و پذيرش الگوي جديد، در معرض ابتلا به سرطان‌هاي شايع در منطقه قرار مي‌گيرند.

 

بين تغذيه و سرطان ارتباط پيچيده اي وجود دارد. غذايي كه مي‌خوريم به طور بالقوه مي‌تواند حاوي مواد سرطان‌زا و پيش‌ساز سرطان يا بالعكس داراي مواد ضدسرطاني باشد.

 

ماهيت سرطان و ارتباط آن با رژيم غذايي در مناطق مختلف متفاوت است. از اين رو نمي‌توان دستورالعمل‌ يكساني را براي تمام مردم پيشنهاد كرد. به طور مثال در كشورهاي صنعتي شمال آمريكا و اروپا مشكل بيش بود تغذيه‌اي (OVER NUTRITION) در بروز سرطان‌ها مطرح مي‌باشد و به نظر مي‌رسد كه رژيم‌هاي پرچربي و پركالري رايج در اين كشورها با شيوع روزافزون انواع مختلف سرطان ها در ارتباط باشد.

 

در مقابل، ماهيت مشكل در كشورهاي در حال توسعه اساساً متفاوت است. آنچه كه در اين كشورها مساله‌ساز مي‌باشد، كمبودهاي تغذيه‌اي (UNDER NUTRITION) و محدوديت تنوع در الگوي غذايي است. در چنين الگويي ميزان ويتامين‌ها و مواد مغذي كه براي سلامت افراد ضروري هستند ناكافي است. علاوه بر آن مشكلات مربوط به انبار و نگهداري غذا نيز كيفيت غذاي مصرفي اين مردم را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.

 

تفاوت در ماهيت رابطه سرطان و رژيم غذايي بين ملل مختلف ايجاب مي‌كند كه دستورالعمل‌هاي اجرايي براي هر ملتي با توجه به خصوصيات آن جمعيت پيشنهاد شود.

 

 

در ادامه خلاصه‌اي از دستورالعمل‌هاي توصيه شده توسط سازمان‌هاي حمايتي، ‌محققان، آژانس‌هاي دولتي و ارگان‌هاي بهداشتي كه قابل استفاده براي عموم مردم مي‌باشد، آورده شده است.

 

1 ـ رژيمي ‌متنوع داشته باشيد. به خاطر داشته باشيد كه مواد مغذي مورد نياز شما تنها از يك يا دو منبع تامين نشود. در رژيم روزانه خود از تمام گروه‌هاي غذايي: ميوه‌ها، سبزي ها، غلات، گوشت، محصولات لبني و ... استفاده كنيد.

 

2 ـ وزن خون را همواره در حد متعادل نگه‌داريد. چاقي عامل اصلي بوجود آورنده بسياري از بيماري‌ها از قبيل بيماري‌هاي قلبي، ‌عروقي، فشارخون، ديابت و زمينه‌ساز بعضي از سرطان‌ها است.

 

3 ـ مصرف چربي زياد، ‌غذاهاي حاوي چربي اشباع شده و كلسترول را محدود كنيد. رژيمي‌كه چربي آن بالاست مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌هاي پستان، ‌پروستات، كولون و ركتوم را افزايش دهد.

 

4 ـ ميزان غذاهاي نشاسته‌اي و فيبري را در رژيم خود افزايش دهيد. به آساني مي‌توان مقدار نشاسته و فيبر رژيم را با خوردن ميوه‌ها، ‌سبزي‌ها، سيب ‌زميني، دانه‌ها، نان‌ها و غلات كامل افزايش داد. يك رژيم پرفيبر احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را كاهش مي‌دهد.

 

5 ـ مصرف شيريني را محدود كنيد. الگوهاي غذايي حاوي غذاهاي شيرين، اغلب پرچرب، با كالري زياد و تهي از مواد مغذي و معدني مي‌باشند كه چنين رژيمي ‌زمينه ‌ساز بروز بعضي از سرطان‌ها است.

 

6 ـ نمك رژيم غذايي خود را تا حد ممكن كاهش دهيد.

 

7 ـ مصرف نوشابه‌هاي الكلي را قطع و یا معقولانه كنيد مصرف بیش از حد الكل مي‌تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مري و كبد شود. ميزان ابتلا به سرطان در الكلي‌هايي كه سيگار مي‌كشند چندين برابر است.

 

چه غذاهايي را انتخاب كنيم؟

 

با انتخاب و گنجاندن غذاهاي زير در الگوي غذايي روزانه خود مي‌توانيد احتمال ابتلا به سرطان را كاهش دهيد.

 

فيبر غذايي : فيبر قسمتي از ساختمان سلول گياهي است كه دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نمي‌باشد. فيبر به حركت غذا در لوله گوارش و دفع ضايعات آن از بدن و در نتيجه حفظ سلامت دستگاه گوارش كمك مي‌كند. داشتن رژيمي‌كه ميزان فيبر آن بالا و چربي آن پايين باشد، احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را مي‌كاهد. ميزان مصرف فيبر در جوامع آمريكايي 11 گرم در روز مي‌باشد كه به توصيه انستيتو بين‌المللي سرطان (NCI) اين ميزان بايد به 30-20 گرم در روز افزايش يابد. NCI مصرف بيش از 35 گرم فيبر در روز را توصيه نمي‌كند، زيرا مصرف بيش از اين ميزان مي‌تواند اثرات نامطلوبي به وجود آورد.

 

براي دريافت فيبر مورد نياز، به جاي مكمل‌هاي فيبري مصنوعي، از منابع غذايي غني از فيبر استفاده كنيد. به اين منظور انواع نان، ماكاروني‌ و غلات تصفيه نشده را در رژيم غذايي خود بگنجانيد. سعي كنيد مصرف محصولاتي كه از آردهاي تصفيه شده ساخته مي‌شوند را كم كنيد.

 

سيب درختي، هلو، گلابي و حتي سيب‌زميني را با پوست بخوريد و محصولاتي كه از آردهاي تصفيه شده ساخته مي‌شوند را كم مصرف كنيد. لوبيا و نخود پخته منابع بسيار خوبي از فيبر هستند. غذاهاي پرفيبر معمولا چربي پاييني دارند.

 

 

* در رژيم غذايي روزانه خود تا حد امكان از گوشت‌هاي كم چرب استفاده كنيد. قبل از اين كه گوشت را بپزيد، تمام چربي‌هاي قابل رويت آن را جدا كنيد و دور بريزيد و اگر چربي باقي ماند، قبل از خوردن آن را جدا كنيد. مصرف ماهي را افزايش دهيد. گوشت سفيد را به جاي گوشت قرمز استفاده كرده و قبل از پخت، پوست و چربي آن را جدا كنيد.

 

* ميوه‌ها و سبزي‌ها را جايگزين تنقلات سرخ‌شده و پرچرب كنيد.

 

* به جاي مواد لبني پرچرب (شير كامل، ‌خامه، سرشير و�) از محصولات لبني كم‌چربي استفاده كنيد. اين گروه از مواد غذايي منابع خوبي از پروتئين، ويتامين‌ها و املاح به ويژه كلسيم هستند كه براي حفظ سلامت فرد مفيد مي‌باشند.

 

* مصرف غذاهاي حاوي ويتامين A ، بتاكاروتن و ويتامين C احتمال ابتلا به سرطان‌ها را كاهش مي‌دهند. ميوه‌ها و سبزي‌هاي زيادي وجود دارند كه داراي مواد فوق مي‌باشند. سعي كنيد در رژيم غذايي روزانه خود از سبزي‌هاي برگي شكل سبز تيره، ‌زرد و نارنجي و ميوه‌ها بويژه مركبات استفاده كنيد.

 

* سبزي‌هاي خانواده كلم، اغلب كاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها هستند. اين سبزي‌ها منابع خوبي از فيبر، ويتامين‌ها واملاح مي‌باشند. از اين خانواده مي‌توان به كلم چيني، كلم بروكلي، كلم بروكسل، كلم پيچ، گل‌كلم و كلم‌قمري اشاره كرد.

 

تغيير عادات غذايي :

 

ـ لزومي‌ ندارد كه شما براي حفاظت خود در مقابل حمله سرطان، غذاهايي را كه دوست داريد، كنار بگذاريد. به جاي آن سعي كنيد، در اغلب موارد غذاهايي را انتخاب كنيد، كه احتمال ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهند و مصرف غذاهايي را كه احتمال بروز سرطان را افزايش مي‌دهند محدود كنيد.

 

ـ سعي نكنيد كه عادات غذايي خود را يك شبه تغيير دهيد. ميوه‌ها و سبزي‌ها را به تدريج و در طول يك دوره چند هفته‌اي به رژيم خود اضافه كنيد.

 

ـ سعي كنيد هر بار كه به خريد مي‌رويد، يكي از مواد غذايي پرچرب را با مشابه كم‌چرب آن جايگزين كنيد.

 

ـ به جاي مواد غذايي كه از آردهاي تصفيه شده و غلات فرآينده شده درست شده‌اند، مانند نان هاي سفيد، از محصولاتي با آرد كامل و غلات كامل مانند نان سبوس دار استفاده كنيد.

 

ـ از روش‌هايي براي پخت غذا استفاده كنيد كه نيازي به افزودن روغن نداشته باشد. مانند تنوري كردن، بخارپز كردن و آب‌پزكردن.

 

ـ در روش‌هايي مانند كباب‌كردن و بريان‌كردن از تماس غذا با دود جلوگيري كنيد. تماس غذا با دود مي‌تواند منجر به توليد مواد سرطان‌زا در غذا شود.

 

ـ سعي كنيد غذا را قبل از كباب يا بريان كردن در فويل بپيچيد و آن را از منبع حرارتي دور نگهداريد تا مدت زمان پخت طولاني‌تر شود.

 

ـ سعي كنيد با توجه به برچسب غذاها و ميزان چربي، كالري و فيبر در آنها، براي هر روز خود يك برنامه غذايي تنظيم كنيد.

 

رژیم غذایی كشورهای حاشیه مدیترانه خطر سكته و سرطان را كاهش می دهد

 

دانشمندان در یك مطالعه جدید نشان دادند رژیم غذایی رایج در میان ساكنان كشورهای حاشیه دریای مدیترانه كه شامل مصرف زیاد پنیر، مغزهای خوراكی( گردو، بادام، فندق و ...)، ماهی و روغن زیتون است، خطر بروز سكته و سرطان را به میزان زیادی كاهش می دهد.

محققان دانشگاه آتن در یونان، پس از مطالعه رژیم غذایی 22 هزار تن از ساكنان این كشور متوجه شدند رژیم غذایی كشورهای مدیترانه ای موجب شده كه احتمال بروز سكته در ساكنان این منطقه 33 درصد كمتر و خطر ابتلا به سرطان 24 درصد كمتر از مصرف كنندگان سایر رژیم های غذایی باشد.

رژیم غذایی ساكنان مناطق مدیترانه ای در كشورهای مختلف متفاوت است، اما معمولا در این كشورها مصرف گوشت قرمز تنها یك یا چند بار در ماه و مصرف گوشت مرغ، تخم مرغ و شیرینی جات نیز یك بار در هفته صورت می گیرد.

سبزیجات، میوه، آجیل، حبوبات، گندم سبوس دار، روغن زیتون، پنیر، ماست و گوشت ماهی بخش عمده رژیم غذایی ساكنان این منطقه را تشكیل می دهند.

دانشمندان عقیده دارند كه هیچ كدام از مواد مصرفی در این رژیم به تنهایی موجب افزایش سطح سلامتی افراد نشده و احتمالاً اثر متقابل مواد غذایی مختلف موجود در این رژیم غذایی، موجب كاهش خطر سكته و سرطان شده است.

 

 

اثر شیر و فراورده های آن در پیشگیری از سرطان

متاسفانه امروزه سرطان یکی از بیماریهای شایع می باشد.سرطان روده ی بزرگ سومین سرطان پرشیوع در جهان است که همه ساله قربانیان زیادی بر جای می گذارد. میزان شیوع ابتلا به این بیماری در زنان و مردان یکسان است. در ابتلا به انواع سرطان، عوامل گوناگونی از جمله عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نقش عمده ای ایفا می کنند.

تحقیقات، ثابت کرده است که، دریافت500 کیلو کالری انرژی بیش از نیاز در طول روز، میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان 15درصد و در زنان 11درصد افزایش می دهد.

در بین عوامل محیطی، رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی در ابتلا به سرطان دارد. به طوریکه علت 60- 30درصد از انواع سرطان ها، رژیم غذایی نادرست است. در بین انواع مواد غذایی اگر چه مواد غذایی سرطان زا وجود دارد، اما مواد غذایی ضد سرطان نیز شناخته شده اند.

شیر  و فراورده های آن از جمله مواد غذایی ضد سرطان هستند.

وجود موادی مانند کلسیم، ویتامین D، نوعی اسید چرب به نام اسید لینولئیک، اسید بوتیریک ، کازئین، اسفنگولیپیدها و وجود برخی باکتری ها مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در شیر و فراورده های آن، این مواد غذایی را به مواد غذایی ضد سرطان معروف کرده است.

رژیم های غذایی که غنی از چربی، و فقیر از فیبر هستند، در بروز سرطان روده های بزرگ نقش بسیاری دارند. افزایش دریافت انرژی در طول روز نیز در ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ تاثیر بسزائی دارد. تحقیقات، ثابت کرده است که، دریافت500 کیلو کالری انرژی بیش از نیاز در طول روز، میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان 15درصد و در زنان 11درصد افزایش می دهد.

مواد موجود در مواد دفعی مانند اسیدهای صفراوی و سموم باکتری ها اگر به طور مستقیم و دائم با مخاط روده بزرگ تماس داشته باشند، می توانند به سلول ها آسیب رسانده و رشد تکثیر سلولی را از حالت طبیعی خارج کنند.

کلسیم

موجود در شیر و فراورده های آن، رشد و تقسیم سلول های پوششی و همچنین پرزهای موجود درلوله ی گوارش را تنظیم کرده و از تکثیر بیش از حد سلول ها پیشگیری می کند. مواد موجود در مواد دفعی مانند اسیدهای صفراوی و سموم باکتری ها اگر به طور مستقیم و دائم با مخاط روده بزرگ تماس داشته باشند، می توانند به سلول ها آسیب رسانده و رشد تکثیر سلولی را از حالت طبیعی خارج کنند. کلسیم موجود در شیر و فراورده های آن اسیدیته مدفوع را افزایش می دهد. بعلاوه دفع فسفات، چربی، اسیدهای چرب آزاد و همچنین اسیدهای صفراوی را افزایش می دهند. همچنین، کلسیم  از غلظت اسیدهای چرب بلند زنجیره، اسیدهای صفراوی ثانویه، و فسفولیپیدهای مدفوع می کاهد.

ماست  به ماده غذایی ضد سرطان معروف شده است. علاوه بروجود مقادیرمناسبی از کلسیم در ماست، عوامل دیگری نیز در این فراورده ی شیری وجود دارند که به آن خواص ضد سرطانی بخشیده است. باکترهای اسید لاکتیکی موجود در ماست از جمله عواملی هستند که از لوله ی گوارش در برابر سرطان محافظت می کنند. مصرف فراورده های حاوی باکتری لاکتوباسیلوس،هم بطورمستقیم وهم بطورغیرمستقیم از لوله ی گوارش محافظت می کند. باکتری های اسید لاکتیکی، مانع از افزایش تکثیر سلول های سرطانی در افراد مبتلا به سرطان روده ی بزرگ می شوند.

در طول تخمیر شیر برای تولید ماست موادی تولید می شوند که،خاصیت ضدسرطانی دارند.

اسید لینولئیک کنژوگه

ایزومزی از اسید لینولئیک بوده، که مقدار آن در شیر  و فرآورده های شیری بسیار بالاست. این اسید چرب مانع از ایجاد سلول های سرطانی می شود. شیر، کره، ماست و پنیر منبع خوبی از اسید لینولئیک کنژوگه هستند. برخی از تحقیقات ثابت کرده اند که، این اسید چرب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

اسفنگوزین موجود در شیر، فعالیت آنزیم پروتئین کنیاز را مهار می کند. فعالیت این آنزیم شکل گیری و رشد سلول های سرطانی را تحریک می نماید. به علاوه اسفنگوزین رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و ازهجوم سلول های سرطانی به دیگر بافت های بدن پیشگیری می کند.

اسفنگولیپیدها

از دیگر ترکیبات ضدسرطان در شیر و فرآورده های آن بوده که از ابتلا به سرطان روده ی بزرگ پیشگیری می کنند. اسفنگولیپیدها نقش عمده ای در رشد و تمایز سلولی دارند. . اسفنگومیلین یکی از فراوان ترین اسفنگولیپیدها در شیر و فراورده های آن است، که حدود یک سوم از اسفنگولیپیدهای شیر را به خود اختصاص می دهد، که نقش عمده ای در رشد و تمایز سلولی دارد. میزان اسفنگومیلین موجود در شیر با تغییرات فصلی تغییر خواهد کرد. از آنجا که اسفنگولیپیدها درغشای سلول ها قرار گرفته اند و در ذرات چربی متمرکز نشده اند، تمام انواع شیر از جمله شیر بدون چربی، شیر کم چربی و شیر پرچرب همگی منابع خوبی از این ماده ی شیمیایی هستند. اسفنگوزین موجود در شیر، فعالیت آنزیم پروتئین کنیاز را مهار می کند. فعالیت این آنزیم شکل گیری و رشد سلول های سرطانی را تحریک می نماید. به علاوه اسفنگوزین رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و ازهجوم سلول های سرطانی به دیگر بافت های بدن پیش گیری می کند.

محققان معتقدند اسفنگولیپیدهای موجود در شیر، سلول هایی را که در مرزسرطانی شدن هستند را ، به سلول های طبیعی تبدیل می کنند.

اسید بوتیریک تکثیر بیش از حد سلول های روده ی بزرگ را مهارمی کند. اسیدبوتیریک علاوه بر اینکه در شیر وجود دارد، به دنبال تخمیر فیبر، توسط باکتری های لوله گوارش نیز تولید می شود.

ترکیب ضدسرطانی دیگری که در شیر و فراورده های آن وجود دارد،اسید بوتیریک است. این اسید، نوعی اسید چرب کوتاه زنجیره است، که به مقدار مناسبی در شیر وجود دارد. اسید بوتیریک تکثیر بیش از حد سلول های روده ی بزرگ را مهار،و در نتیجه چرخه ی سلولی را تنظیم می کند. تحقیقات ثابت کرده اند که این اسید چرب از تهاجم سلول های سرطانی جلوگیری می نمایند. اسیدبوتیریک علاوه بر اینکه در شیر وجود دارد، به دنبال تخمیر فیبر، توسط باکتری های لوله گوارش نیز تولید می شود.

پروتئین های موجود در شیر به خصوص کازئین، که حدود 80 درصد از پروتئین های شیر گاو را به خود اختصاص داده است، خاصیت ضدسرطانی به شیر بخشیده است. بعلاوه این نوع پروتئین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

پروتئین

 

WHEY نوعی دیگر از پروتئین های موجود در شیر است که این نوع پروتئین نیز خاصیت ضدسرطانی دارد. چرا که این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه ی گوگرددار مانند سیستئین و متیونین است. این اسیدهای آمینه پیش ساز گلوتاتیونین در بدن می باشند. گلوتا تیونین خاصیت آنتی اکسیدانی داشته که سلول های بدن را از تهاجم رادیکال های آزاد مصون می دارد.

تمام افراد به ویژه آن هایی که سابقه ی خانوادگی ابتلا به این نوع سرطان را دارند، باید حتماً در طی روز به مقدار کافی از شیر و فراورده های آن مصرف کنند.

به طور کلی دریافت1200 میلی گرم کلسیم از منابع غذایی به خصوص شیر، 15-10 میکروگرم

ویتامین D  در طول روز، از ابتلا به سرطان روده ی بزرگ جلوگیری می کند. تمام افراد به ویژه آن هایی که سابقه ی خانوادگی ابتلا به این نوع سرطان را دارند، باید حتماً در طی روز به مقدار کافی از شیر و فراورده های آن مصرف کنند.

نقش آنتی اکسیدان ها در پیش گیری از سرطان

مطالعات نشان داده است، شیوع سرطان روده بزرگ جمعیت هایی كه میزان زیادی كلسیم در رژیم روزانه مصرف می كنند( مثل سوئدی ها) كمتر است. كلسیم در روده ها از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می كند و جذب دوباره اسیدهای صفراوی را كاهش می دهد.

مصرف غذاهای حاوی آنتی اكسیدان ، از بروز سرطان ممانعت می كند. بتا كاروتن(كه رنگ زرد هویج ناشی از آن است)، ویتامینC(در سبزی ها و میوه های تازه فراوان است) و ویتامینE (در روغن های گیاهی و برگ های سبز و دانه ها موجود است) . مانع بروز سرطان ، خصوصاً سرطان روده می شوند. كسانی كه رژیم آنها مملو ازسبزیجات، سالادهای تازه و روغن زیتون است ، مطمئن باشند كه خیلی كمتر احتمال دارد به سرطان مبتلا شوند.

آنتی اكسیدان ها چگونه عمل می كنند؟

1- از سلول های روده محافظت می كنند.

2- مواد سرطانزای تولید شده در بدن را از بین می برند.

3-  تكثیر سلول های سرطانی را كاهش می دهند.

بتاكاروتن

یك ضد سرطان قوی است كه توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن؛ سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمك، كدو تنبل، انواع كدو، اسفناج، كلم، انبه، فندق و گریپ فروت قرمز می باشد. سعی كنید روزی یك  یا دو عدد هویج و یك عدد كدو در سالادتان ریز كنید و گاهی به جای كاهو، سالاد اسفناج تهیه كنید.

ویتامینC

برای مقابله با بروز سرطان عالی است. ویتامینC ، تولید نیتروزآمین را كه یك ماده سرطانزا است، كاهش می دهد. این ماده در اثر مصرف زیاد محصولات گوشتی مثل سوسیس و كالباس به مقدار زیاد وارد بدن می شود. كیوی، پرتقال تازه، نارنگی ، خربزه، گریپ فروت، لیمو ،  توت فرنگی و طالبی از میوه های دارای ویتامینC زیاد هستند و از سبزیجات؛ كلم بروكلی، فلفل سبز، كلم پیچ و گوجه فرنگی ، ویتامینC زیادی دارند.

ویتامینE

نیز مانندC، ضد سرطان است و مصرف كم آن به همراه كمبود سلنیم ،  بروز سرطان را در زنان 10 برابر می كند. و این آمار تكان دهنده است و الزام مصرف آنرا مطرح می كند. روزانه 200 تا 400 واحد از این ماده باید مصرف شود. بهترین منبع غذایی آن روغن جوانه گندم، روغن ذرت، روغن سویا، روغن زیتون، لوبیا سبز، نخود تازه و آرد گندم كامل و كره طبیعی و جگر است. برای دریافت ویتامینE  ، كره برای كودكان، و سبزیجات و جگر برای بزرگسالان توصیه می شود.

اگر از قرص ویتامینEاستفاده می كنید ،حتماً دقت كنید كه نام آنd آلفاتوكوفرول باشد كه منشاء گیاهی دارد.

 

نقش میوه و سبزی در پیشگیری از سرطان

 

سبزی ها و میوه ها ، محتوی نوعی مواد سلولزی هستند كه فیبر نامیده می شوند . امروزه كلیه محققان علوم تغذیه و پزشكی به این نتیجه رسیده اند كه مصرف میوه ها و سبزی ها موجب كاهش بروز سرطان روده بزرگ می شود. بدین ترتیب كه مواد فیبری با تسریع حركت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند كه این امر موجب كاهش تماس مواد سرطان زا با دیواره روده می شود. همچنین مواد سرطان زا با فیبرها تركیب و بدون جذب شدن از بدن خارج می شوند. اثر دیگر فیبرها جذب اسیدهای صفراوی و كاهش عمل باكتری ها بر روی آنها است . فیبرها به رشد باكتری های مفید روده ای نیز كمك می كنند.

توصیه امسال سازمان بهداشت جهانی برای سلامت تغذیه، قرار دادن یك ظرف پر از سبزیجات برای هر نفر در وعده غذایی است .

یك مطالعه نشان داد در افرادی كه مستعد ابتلا به سرطان روده بوده اند مصرف روزانه سیزده گرم سبوس گندم به مدت 8 هفته، رشد بدخیم سلول های روده كاهش یافته است . مصرف فیبر ، میزان  ابتلا به سرطان سینه را در زنان كاسته است چون مانع از جذب استروژن اضافی در سلول های سینه می شود.

متخصصان تغذیه ، مصرف روزانه 25 گرم مواد فیبری را توصیه می كنند كه از بهترین منابع فیبری، سبوس گندم، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سبز و حبوبات دیگرمثل نخود و عدس، آرد كامل گندم و نان ها و شیرینی های تهیه شده از آن، همچنین آلو، سیب ، مركبات و هویج می باشند.

سبزیجات محتوی كالری كمی هستند و تهیه آنها هزینه زیادی ندارد ،  شامل نمی شود از اینرو سعی كنید:

1- همیشه از نان تهیه شده با سبوس به جای نان تهیه شده با آرد سفید استفاده كنید. مثلاً نان سنگك و نان جو خیلی بهتر از نان باگت یا نان لواش هستند .

2- در رژیم غذایی روزانه و هنگام تهیه غذاها از سبزی های تازه بهره بگیرید.

3- دركنار هر غذا یك ظرف سالاد تهیه شده از سبزیجات فصل مصرف كنید. همچنین از سیر، پیاز و گوجه تازه استفاده كنید.

4- گندم بو داده كه حاوی سبوس است ، هم خوراكی لذیذی است و هم بسیار مفید است.

5- مصرف موادی چون توت خشك، انجیر خشك و كشمش در بین وعده های غذایی بسیار مفید است، هم از نظر تأمین املاح كافی برای بدن و هم از نظر تأمین فیبر.

یك توصیه خوب:

متخصصان تغذیه معتقدند خوردن روزی یك عدد سیب با پوست، شما را از ابتلا به سرطان روده مصون می دارد و تأیید كننده همان مثل معروف است كه : "An apple a day, keeps the doctor away"

فواید مصرف میوه ها و سبزی ها

تحقیقات بسیار نشان داده است، كسانی كه سبزیجات زیادی مصرف می كنند با دریافت بیشتر موادی به نام  فیتوكمیكال ها، مقاومت بیشتری در برابر ابتلا به سرطان دارند. فیتوكمیكال ها موادی هستند كه موجب رنگها وعطرهای متنوع سبزی ها می شوند و در بدن تمایل زیادی به جذب مواد سرطانزا دارند و مانع تأثیر مخرب آنها بر روی سلول ها می شوند . در بین سبزی ها، خانواده چلیپائیان( تره تیزك یا شاهی) دارای بیشترین اثر ضد سرطانی است. از دیگر سبزیهای مفید این خانواده ، كلم، كاهو و اسفناج است.

برخی محققان اعلام كرده اند با مصرف سبزی های خانواده چلیپائیان ، خطربروز سرطان سینه و روده بزرگ تا 40 درصد كاهش می یابد.

سالادهای ضد سرطان

تحقیقات نشان داده است كه مصرف تركیبات آنتی اكسیدانی همراه با هم، اثر بیشتری دارند ؛ بدین ترتیب اگر ویتامینهایC وE با هم مصرف شوند، خیلی مؤثرترند.

پس با هر وعده ی غذا یك ظرف سالاد میل كنید. سالاد شما باید محتوی سبزی های تیره رنگ خصوصاً اسفناج باشد و برای تأمین ویتامینC  كافی از كلم بروكلی، گوجه فرنگی، فلفل سبز، فلفل قرمز و لوبیا سبز استفاده كنید. برای تأمین ویتامینE، یك قاشق غذاخوری روغن مایع كانولا ، آفتابگردان یا روغن زیتون به سالادتان بیفزائید و از سس مایونز استفاده نكنید. برای تكمیل این معجون سلامتی ، كمی جوانه گندم نیز به سالادتان بیفزایید.

سلامتی شما دوستان عزیز ، آرزوی ماست.

نقش چربی ها در پیشگیری از سرطان

در گذشته تصور می شد كه تغذیه اثری بر سرطان ندارد، ولی امروزه محققان ثابت كرده اند كه رژیم غذایی روزانه ، نقش مهمی در بروز، پیش گیری ودرمان انواع سرطان ها ایفا می كند. بدن ما به غذا بیش از هر چیز دیگری نیازمند است و می توان گفت كه یك سوم سرطان هایی كه منجر به مرگ می شود، با آنچه می خوریم در ارتباط است . تحوّل در عادات غذایی مردم ، گسترش شهرنشینی و افزایش مصرف غذاهای آماده موجب افزایش بروز سرطانها شده است .

بعضی از عواملی كه در بروز سرطان مؤثرند مانند ارث یا عوامل محیطی، غیرقابل تغییرند ولی اگر نمی توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد كنیم، می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی ، احتمال ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی كاهش دهیم . دلایل ابتلا به سرطان در كشورهای مختلف متفاوت است .

در جوامع شهری و جوامع پیشرفته ، مصرف بیش از حد مواد غذایی(ovrnutrition) و در جوامع فقیر، كمبودهای تغذیه ای (undernutrition) موجب بروز سرطان می شو د. از اینرو توصیه های كنترل سرطان در كشورهای مختلف متفاوت است. طی یك مطلب دنباله دار در مورد تك تك عوامل ایجاد كننده یا پیش گیری كننده از سرطان بحث خواهیم كرد.

چربی ها و روغن ها از بخش های مهم و بحث برانگیز تغذیه و رژیم غذایی افراد است . اینكه چه نوع روغنی برای مصرف كردن مناسب است یا اینكه كدامیك از انواع روغن بیشتر موجب بروز بیماری، سكته و یا چربی خون می شود همه جای سئوال دارد.

حتماً می دانید چربی ها انواع متعددی دارند ، مثل چربی های اشباع كه از آن جمله ، چربی متصل به گوشت و روغن حیوانی است كه در دمای محیط به صورت جامد هستند. نوع دیگر، چربی های غیراشباع است  مثل روغنهای ماهی � زیتون � کنجد � آواکادو � کانولا  كه در دمای محیط به صورت مایع می باشند.

تأثیر مصرف چربی در بروز سرطان بدین ترتیب است كه هم نوع و هم مقدار چربی مصرفی مهم است .

اگربیش از حد چربی مصرف كنیم، به دلیل ترشح زیاد صفرا در روده برای هضم چربی ها ، بخشی از آن تبدیل به اسید آپكولیك( Apcholic Acid )  می شود كه در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد، و اگر با مصرف بیش از حد كلسترول ، سطح كلسترول مضر خون یاLDL افزایش یابد، خطر رشد سلول های سرطانی و خطر ابتلا به گرفتگی عروق بسیار زیاد می شود. از این رو :

1- كل چربی مصرفی را كاهش دهید.

اكثرغذاهایی كه ما ایرانی ها مصرف می كنیم، پر روغن تهیه می شوند. آن وقت به دنبال دلایل چاقی های بیش از حد و سكته های زودرس هستیم. براساس محاسبات مبتنی بر تحقیقات تغذیه ای، در حدی مصرف چربی مناسب است كه سی درصد انرژی روزانه را تأمین كند. چون با سوختن چربی در بدن دو برابر قندها و پروتئین ها انرژی ایجاد می شود، بنابراین میزان مصرف چربی برای افراد عادی نباید از هشتاد گرم در روز تجاوز كند. این میزان چربی شامل چربی های پنهان در غذا و چربی های اضافه شده توسط خودمان به آن می باشد. با توجه به اینكه گوشت ها، لبنیات و دانه ها و... دارای روغن هستند، مجاز هستیم 30 تا 40 گرم روغن به غذاهای مصرفی مان در طور روز اضافه كنیم كه برابر است با پنج تا هفت قاشق غذا خوری روغن مایع .

2- از روغن های خوب استفاده كنید.

در فرهنگ ما روغن خوب را روغن حیوانی تلقی می كنند، در صورتی كه از دیدگاه تغذیه ای روغنی خوب است كه دارای باندهای غیراشباع و مایع باشد. این روغن در بدن بر تولید كلسترول بی تأثیر است یا تولید آن را كاهش می دهد. در صورتی كه با مصرف روغن های جامد حیوانی، چربی های متصل به گوشت و دنبه ، تولید كلسترول در بدن افزایش می یابد كه از عواقب بد آن آگاه هستید.

تحقیقات نشان داده كه به دلیل مصرف زیاد روغنهای ماهی و زیتون در یونان ، شیوع سرطان پستان و سرطان پروستات بسیار كمتر است. از این رو:

- در جیره غذایی روزانه خود برای تأمین پروتئین، فقط به مواد گوشتی پرچربی اكتفا نكنید. سعی كنید ( خصوصاً در سنین بالا ) از گوشت های سفید و قرمز( 3 بار در هفته) به علاوه حبوبات بهره بگیرید.

- سعی كنید روغن ماهی - زیتون � کنجد � آواکادو - و روغن كانولا( گلزا) را جایگزین روغن های نباتی جامد كنید. البته این روغن ها نباید تحت حرارت بیش از 130 درجه قرار بگیرند.

- غذاهای دریایی را فراموش نكنید كه حاوی چربی های نوع امگا3 هستند و از بروز سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می كنند. زنان اسكیمو به دلیل مصرف زیاد ماهی، به ندرت مبتلا به سرطان سینه می شوند.

3- از مصرف چربی های بد اجتناب كنید.

روغن های مضر، چربی های اشباع هستند مثل روغن نخل، روغن نارگیل، روغن نباتی جامد، دنبه و چربی های متصل به گوشت.

توجه به این نكته مهم است كه در اغلب غذاهای آماده مثل انواع ساندویچ و تنقلاتی چون چیپس و پیراشكی از روغن های جامد و مانده استفاده می شود. از اینرو به شما توصیه می كنم از مصرف مكرر این مواد غذایی اجتناب كنید و به ندرت و به صورت تفریحی آنها را استفاده كنید زیرا مصرف زیاد چربی موجب تجمع بافت چربی در بدن می شود كه خود عاملی مهم در بروز سرطان است.

 

غذاهای ضد سرطان را بشناسیم

 

به احتمال زیاد گزارش های زیادی درخصوص چگونگی و مواد موثر برای مقابله با سرطان به گوش شما رسیده است. گاهی توصیه هایی برای مقابله با سرطان در یک خبر می آید و سپس در روز بعد صحت آن تکذیب می شود اما چیزی که واضح است این که با ایجاد تغییرات ساده در روش زندگی روزانه خود می توانید خطر بروز این بیماری را به حداقل برسانید.

با مصرف درست مواد غذایی و ترکیب آن ها با سرطان مقابله کنید:

هیچ نوع غذایی به تنهایی نمی تواند خطر سرطان را کاهش دهد اما ترکیب درست غذاها می تواند موثر باشد با ترکیبی از حداقل دو سوم مواد گیاهی و یک سوم پروتئین حیوانی در غذاهای خود تعادل ایجاد کنید. ▪ مواد غذایی با رنگ های متفاوت مصرف کنید: میوه و سبزی غنی از مواد مغذی است که با سرطان مبارزه می کنند. هر چه تنوع رنگ مواد غذایی بیشتر باشد ماده مغذی آن نیز بیشتر است. این نوع غذاها از طریق کاهش وزن نیز برای مقابله با سرطان کمک می کنند. داشتن وزن اضافه خطر سرطان های متعدد از جمله روده، مری و کلیه را افزایش می دهد. سعی کنید روزی ۵ وعده سبزی مصرف کنید. ▪ صبحانه ضدسرطان: فولات نوعی ویتامین B است که از سرطان روده، سینه و مقعد (رکتوم) محافظت می کند. برشتوک های غنی شده و فرآورده های سبوس دار، آب پرتقال، توت فرنگی و خربزه منبع خوب فولات است. ▪ از غذاهای گوشتی آماده صرف نظر کنید؛ کاهش مصرف مواد گوشتی آماده مانند سوسیس و کالباس در کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ موثر است. علاوه بر آن، مصرف گوشت هایی که از طریق دود و یا نمک نگهداری می شود خطر قرار گرفتن در معرض عوامل سرطان زا را افزایش می دهد. ▪ مواد غذایی مانند تخم مرغ و مارچوبه، جگر مرغ، لوبیا، تخمه آفتاب گردان و سبزی های برگ دار مانند اسفناج و کاهو غنی از فولات است به گفته کارشناسان بهترین راه جذب فولات به بدن مصرف کافی میوه، سبزی و فرآورده های غلات غنی شده است. ▪ خاصیت ضدسرطانی چای: تحقیقات انجام گرفته در آزمایشگاه ها ثابت کرده است که مصرف چای سبز باعث کند شدن بروز سرطان روده، کبد، سینه و پروستات، ریه و پوست می شود تحقیقات بلند مدت نیز مصرف چای را با کاهش خطر سرطان مثانه، معده و لوز المعده ارتباط داده است. ▪ انگور و سرطان: انگور و آب انگور به خصوص انگور بنفش و قرمز حاوی ماده ای به نام رسویراترول (resveratrol) است این ماده دارای خاصیت قوی ضدآنتی اکسیدان و ضدالتهابی است. ▪ مصرف آب و مایعات: آب نه تنها تشنگی را رفع می کند بلکه بدن را در برابر سرطان مثانه نیز محافظت می کند، آب با رقیق کردن تراکم عوامل سرطان زا در مثانه از بروز سرطان می کاهد. علاوه بر آن با مصرف مایعات زیاد، تکرر ادرار نیز افزایش می یابد و در نتیجه از مدت زمان تماس عوامل سرطان زا با جداره مثانه نیز کاسته می شود. ▪ حبوبات: حبوبات دارای ماده ای به نام فیتوکمیکال است که بدن را در برابر آسیب سلول های بدن که منجر به سرطان می شود محافظت می کند. ▪ کلم: سبزی ها از جمله کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و... دارای ترکیباتی است که بدن را در مقابل سرطان های روده، سینه، ریه و... محافظت می کند. ▪ سبزی های برگ دار و سبز رنگ: کاهو، کلم پیچ، اسفناج، کاسنی و چغندر برگ سرشار از فیبر، فولات و کاروتنوئیدز است این نوع مواد مغذی از بدن در برابر سرطان دهان، لوزالمعده، ریه، پوست، معده و حنجره محافظت می کند. ▪ ادویه: زردچوبه حاوی کورکومین، ماده اصلی که خاصیت ضدسرطانی دارد، می باشد. تحقیقات نشان داده، این نوع ادویه تغییر شکل، تکثیر و تهاجم سلول های سرطانی را به بدن برای بروز انواع سرطان ها سرکوب می کند. ▪ روش پخت گوشت: روش پخت گوشت در بروز سرطان نقش مهمی دارد. سرخ کردن و کباب کردن گوشت در دمای بالا باعث به وجود آمدن ماده شیمیایی سرطان زا می شود اما روش آرام پختن و یا بخارپز کردن مواد شیمیایی کمتری تولید می کند. هنگام پخت گوشت، سبزی سالم و محافظ فراوانی به آن اضافه کنید. ▪ میوه های توتی: توت فرنگی و تمشک حاوی نوعی فیتوکمیکال به نام اسید ایلاجیک (Ellagic acid) است این آنتی اکسیدان از طرق مختلف از جمله غیرفعال ساختن برخی مواد سرطان زا و کند کردن رشد سلولی، با سرطان مقابله می کند. ▪ از مصرف زیاد شکر صرف نظر کنید؛ اگر چه شکر به طور مستقیم سرطان زا نمی باشد اما تاثیر غذاهایی را که از بدن در برابر سرطان محافظت می کنند از بین می برد. مصرف شکر باعث افزایش کالری و در نتیجه اضافه وزن و چاقی مفرط می شود. وزن اضافه خطر سرطان را افزایش می دهد. ▪ به مصرف مکمل های غذایی متکی نباشید: ویتامین ها در صورت طبیعی بودن بدن را در برابر سرطان محافظت می کنند. کارشناسان مصرف مواد غذایی مغذی ضدسرطان مانند میوه مغزدار، میوه و سبزی های برگ دار سبز را توصیه می کنند.

 

جعفری:علاوه بر خوشبوکردن دهان،

 
از مردان در برابر سرطان پروستات محافظت می کند.

از پودر جعفری هم میتوان در غذاها استفاده کرد.

 



پیازچه:این گیاه، اثر ماده سرطان زا را خنثی می کند

 
و مانع از رشد غده های سرطانی مختلف می شود.

این گیاه از خانواده پیاز، سیر، تره و... است.

 

بهره بردن از همه گونه ادویه لازم و بایسته است

اما

ادویه های ضد سرطان که باید بیشتر بهره برد :

زردچوبه ، آویشن ، دارچین ، زنجبیل ، رزماری ، زعفران ، مرزنگوش ، قولنجان ، جینگ سینگ ، جوز هندی ، همه گونه فلفل بویژه فلفل سیاه ، ادویه کاری هندی و ادویه های هندی چینی و آسیای جنوب شرقی

 

مرزنگوش:میزان آنتی اکسیدان این گیاه ۴۲بار بیشتر از سیب است

 

و خاصیت از بین بردن التهاب را دارد.

 

کنترل التهاب بدن ، خطر بیماری ها از جمله سرطان را کاهش می دهد.

 

میتوان پودر مرزنگوش را مثل زردچوبه در غذا استفاده نمود.

 

زعفران:این ادویه گران ترین ادویه جهان و حاوی ترکیب هایی است

 

که افسردگی و اضطراب را کاهش می دهد.

 

رزماری : نتایج بررسی ها نشان می دهد،

 

این گیاه مانع از تکثیر سلول های

 

سرطان سینه و لوسمی نیز می شود.

 

این گیاه را هم به صورت پودر خشک

 

در غذاها براحتی میتوان استفاده نمود.

زنجبیل: این گیاه ترش کردن و درد زانو را از بین می برد.

 

میزان کلسترول را کاهش می دهد

 

و مانع از بروز سلول های سرطان و التهاب می شود.

 

دارچین : این ادویه با کنترل کردن قند خون، از دیابت جلوگیری می کند.

 

دارچین به سلول ها کمک می کند تا گلوکز را بهتر مصرف کند.

 

 

همه گونه فلفل بویژه فلفل سیاه :این ادویه طعم دهنده،

 

مانع از رشد و تکثیر سلول های سرطان می شود.

 

 

آویشن: این گیاه ضدعفونی کننده، خاصیت ضدالتهابی قوی نیز دارد

 

و این امر باعث کاهش یافتن التهاب بدن می شود

 

و به سلامت قلب کمک می کند.

 

پودر اویشن هم براحتی میتوان در غذا استفاده نمود.

 

زردچوبه :این ادویه علاوه بر افزودن طعم و رنگ حاوی ترکیبی

 

به نام کورکومین نیز است

 

که با مقابله کردن با التهاب، از آسیب رسیدن

 

به رگ ها پیشگیری می کند و حافظه را قوی نگه می دارد.

 

و به عنوان ضد سرطانی بسیار قوی میباشد.

 

 

 

پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 11:46:17 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


بیست و هشتم تیرماه سالمرگ خسرو سینما و تئاتر ایرانزمین سوگ باد


وصیت‌نامه مولی‌الموحدین حضرت ابوتراب علی بن ابی طالب(ع)


سروده ای زیبا از شادروان استاد شهریار تبریزی در وصف و مدح حضرت علی ( ع )


متن كامل نامه اسدالله الغالب حق و دادگر راستین مولی الموحدین حضرت امیرالمومنین علی (ع) به مالك اشتر


چه کنیم که در ماه زیبا و پر برکت الهی رمضان دچار گرسنگی ، تشنگی و ضعف شدید نشویم .


پنجم تیر 2509 مین سالگرد تاسیس گارد جاویدان ارتش پیروز شاهنشاهی سرفراز هخامنشی بر همه ایرانیان شادباد


عشـق یعنـی


راستگویی عشق عاشق معشوق وفا مرده اند


ویتامینهای ضد سرطان


مواد معدنی ضد سرطان


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

41530 بازدید

2 بازدید امروز

3 بازدید دیروز

113 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements